Contact

Atelier Karkas

Het jonge koppel Kato De Backer en Wouter Wambacq openden in de zomer van 2021 een beenhouwerij. Met Atelier Karkas willen ze de vleessector een positiever imago geven, door kwaliteit met een duurzame en zorgzame kweek te combineren. In Bossuyt Shop Interiors vonden zij de ideale partner om hun droom te realiseren. “We moesten vanaf nul beginnen. Maar de begeleiding en ervaring van Bossuyt zorgden van bij de start voor het nodige vertrouwen”, stellen Wouter en Kato.

Kato De Backer en Wouter Wambacq begonnen hun carrière als eventcateraars. Hun agenda was steeds goed gevuld tot in het voorjaar van 2020 de coronacrisis uitbrak. Maar het koppel bleef niet bij de pakken zitten en besliste om volop in te spelen op de groeiende vraag naar take-away. Niet veel later was de online beenhouwerij ‘Atelier Karkas’ een feit.

Kato De Backer: “De carrièreswitch bleek meteen een schot in de roos. En het aanhoudende succes verleidde ons om een eigen fysieke winkel te starten. Dat bood ons tegelijk de kans om een eigen visie te ontwikkelen.”

Nieuwe perceptie rond vlees creëren

Atelier Karkas wil een duurzaam verhaal schrijven: “Wij maken zeer weloverwogen keuzes wat ons varkens- of rundsvlees betreft en gaan zelf na hoe de productie ervan verloopt. We houden ook rekening met de leefomstandigheden van de dieren. Daarnaast bieden we klanten de mogelijkheid om te kiezen voor een waste free-optie, die we via een korting van 5 procent proberen te stimuleren. Op die manier hopen we echt een verschil te kunnen maken, want de vlees- en voedingsindustrie heeft nog steeds een imagoprobleem.”

Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
"“Het resultaat strookt volledig met wat wij vooraf voor ogen hadden”"
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas

Zuiderse look

Voor de inrichting van hun slagerij rekende Atelier Karkas op Bossuyt Shop Interiors. “Dit is onze eerste winkel en we hadden geen idee hoe we er aan moesten beginnen. Gelukkig beschikt het team van Bossuyt over de nodige ervaring en expertise. Ze hebben ons professioneel door het voorbereidende traject geloodst. Het vertrouwen was er meteen”, legt De Backer uit.

Als inspiratie ging het koppel over de landgrenzen heen kijken. “In België vonden we eigenlijk niet meteen iets wat aansloot bij onze wensen. Wij waren op zoek naar een fris interieur, zonder veel zwart of andere donkere kleuren. Vooral de typische Spaanse carniceria’s stonden hoog op ons inspiratielijstje. Op basis daarvan hebben wij een moodboard opgesteld en daar is Bossuyt heel succesvol mee aan slag gegaan.”

Het eerste ontwerp viel meteen in de smaak, waarna de werken konden aanvatten. “De verbouwingen verliepen vlekkeloos en volledig volgens de afspraken. Dat alles leidde tot een beenhouwerij die een heel groot ruimtegevoel koppelt aan veel licht en elegante feeling. Het onderschrijft volledig de kwaliteitsvolle winkel die we willen zijn, met producten die mooi tot hun recht komen. De reacties van de klanten zijn unaniem positief. Het resultaat strookt gewoon volledig met wat wij vooraf voor ogen hadden”, besluit Kato De Backer.

Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Atelier Karkas
Gelijkaardige realisaties
Trattoria Della Mamma

Gent



Bekijk dit project  
The Bakery

Maasmechelen



Bekijk dit project  
Je Eetwinkel

Brugge



Bekijk dit project  
Bakkerijwinkel Ter Groene Poorte

Brugge



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.