Contact

Apotheek Meerdaal

“De brede kijk van Bossuyt gaf voor mij de doorslag”

Apotheek Meerdaal in Oud-Heverlee verhuisde onlangs naar een nieuwe locatie: een nieuwbouw apotheek vlak bij de oude vestiging. De inrichting van de nieuwe zaak werd toevertrouwd aan Bossuyt, een succesvolle samenwerking die resulteerde in een industrieel aanvoelende apotheek met oog voor detail. “De apotheek is echt wat ik vooraf wilde. Het team van Bossuyt heeft goed geluisterd.” 

Fréderic Hertens van apotheek Meerdaal in Oud-Heverlee kwam enkele jaren geleden voor het eerst in contact met Bossuyt via de tweejaarlijkse farmabeurs in Brussels Expo. Omdat hij toen al met het idee speelde om te verhuizen naar een nieuwe locatie, was zijn interesse meteen gewekt. “Na het gesprek heb ik wat referenties bekeken op hun website. Ik kon me er duidelijk in vinden. Vooral het feit dat ze niet enkel apotheken ontwerpen, maar ook actief zijn in de retail en de horeca, gaf voor mij de doorslag. Het was net die brede kijk die ik wilde gebruiken”, vertelt Hertens hierover. 

Het leidde tot een samenwerking waar de apotheker met een positief gevoel op terugkijkt. “Andere firma’s zetten iets op papier en vragen dan je mening. Bossuyt komt eerst langs om te luisteren naar de wensen die je als klant hebt en dan beginnen ze aan de uitwerking. Ik kreeg uitgebreid de tijd om mijn wensen mee te geven. Toen werd voor mij al duidelijk dat ik de juiste keuze had gemaakt.”  

Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal

Robuust ontwerp met oog voor detail

Ook het uiteindelijke resultaat kan hem erg bekoren. “Ik wilde af van het klassieke, witte en steriele interieur dat iedereen associeert met een apotheek. Dat verklaart ook meteen waarom we voor een industrieel aanvoelende ruimte kozen waarin de technieken - zoals bijvoorbeeld de ventilatiebuizen of de verlichting – zichtbaar blijven en de ramen voorzien werden van stalen pilasters. Verder springt de combinatie van het hoge plafond, een zwarte muur en de betonnen gietvloer erg in het oog.” 

Maar ondanks dat robuuste karakter, werd ook op de details gelet. “Zo is de houten toonbank voorzien van een strook mozaïeken, die onder het werkblad zichtbaar is. Het patroon dat hiervoor is gebruikt, komt overeen met mozaïek die elders in de winkel staat”, legt Fréderic met enige trots uit. 

De verbouwingswerken werden uitgevoerd door de ploeg van Bossuyt en nog twee andere aannemers. Dankzij een vlotte communicatie tussen alle betrokken partijen verliep dit zonder problemen. Hierdoor werd het geheel volledig binnen de afgesproken termijn geleverd. “Bossuyt was op dit vlak altijd erg correct”, aldus Hertens. 

Sinds de verhuis kreeg Fréderic niets dan lovende commentaren over zijn nieuwe apotheek: “Vandaag kan ik beschikken over een ruimte van zo’n 150 vierkante meter die nuttig is ingericht. Dat is drie tot vier keer meer dan de vorige locatie. De transformatie is dus immens, want voortaan ben ik absoluut niet meer beperkt in oppervlakte. Dankzij de adviezen, de inrichting en het mooie resultaat dat Bossuyt heeft neergezet, ben ik absoluut een tevreden klant.” 

Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Apotheek Meerdaal
Gelijkaardige realisaties
Apotheek Op De Beéck

Blankenberge



Bekijk dit project  
Apotheek Deraphar

Zelzate



Bekijk dit project  
Apotheek Lindephar

Ertvelde



Bekijk dit project  
Apotheek Coorevits

Jabbeke



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.