Contact

Apotheek Op De Beéck

In 2014 startte Soetkin Op De Beéck haar eigen apotheek in Blankenberge. Waarschijnlijk één van de kleinste apotheken van het land qua oppervlakte, wat steeds vaker voor problemen zorgde. Daarom besloot ze om tegenover haar zaak een nieuwe apotheek te bouwen, met de professionele hulp van Bossuyt voor de inrichting.

De apotheek van Soetkin Op De Beéck was klein, maar gezellig. Alleen bleek dat praktische problemen op te leveren: “Als mensen de apotheek binnen wilden met een kinderwagen of rolstoel, hadden ze veel moeite om de hoge dorpel te beklimmen en de zware deur open te krijgen, waarna er geen tweede persoon meer binnen kon. Ik had ook nergens plaats om producten uit te stallen waardoor klanten niet actief konden snuisteren.”

De oude zaak voldeed dus niet meer aan de hedendaagse normen. Ook de persoonlijke smaak van Soetkin kwam er te weinig in naar voor. Aangezien de apothekeres zelf gevoelig is aan licht, was haar visie voor de nieuwe apotheek erg duidelijk: een grotere en lichtrijke winkel, waar gezelligheid troef blijft. Toen ze de kans kreeg om te verhuizen naar een nieuw pand aan de overkant, kon ze de daad bij het woord voegen.

De uitdaging: een atypische inrichting

“De oude dokterspraktijk tegenover de apotheek werd volledig afgebroken en er kwam er een nieuwbouw in de plaats. De architect tekende een volledig transparant gebouw uit: zowel de voorgevel als de achtergevel bestaan uit glas. Als handelspand mocht de benedenverdieping volledig vol gebouwd worden, maar door een stukje tuin over te laten, was het mogelijk om ook achteraan een volledige wand met ramen te voorzien”, legt Soetkin uit.

Daarna kwam Bossuyt in the picture: “Ik wou alleen lage meubels en liefst ook geen scheidingswanden, zodat er letterlijk door het gebouw kon gekeken worden”, gaat Soetkin verder. Maar dat was niet de enige uitdaging. Ze wou een atypische apotheek-inrichting: geen witte en klinische inrichting, maar een warme en huiselijke sfeer.

Het eerste contact met Bossuyt vond plaats op de vakbeurs voor apothekers Pharmanology. Kort daarna volgde een eerste voorstel op papier. “Het eerste resultaat voldeed niet helemaal aan mijn verwachtingen. Wat ik visualiseerde in mijn hoofd, zag ik niet weerspiegeld op papier. Maar toevallig volgde niet veel later het Bon Air seminarie, waar ik de interieurarchitect van Bossuyt uitgebreid kon spreken. Hij ging met mijn feedback aan de slag, begon ‘from scratch’ en het nieuwe plan was helemaal waar ik op gehoopt had”, aldus Soetkin.

Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck

Met man en macht gewerkt

De inrichting werd in slechts drie weken tijd afgewerkt. “Wij wilden absoluut voor het einde van het jaar opengaan. Maar door vertraging met de ramen, kwam die deadline in het gedrang. Bossuyt paste de planning aan om toch sneller vooruit te gaan. Met man en macht werd er gezwoegd, zodat ons doel gehaald kon worden.” Soetkin coördineerde zelf de werf en merkte vooral het vakmanschap van Bossuyt op: “Ik heb nog niet vaak met een firma samengewerkt die zo punctueel haar afspraken nakomt én tegelijkertijd ook topkwaliteit levert.”

“Het is niet alleen het licht en de extra brede schuifdeur die ervoor gezorgd hebben dat onze apotheek zo toegankelijk geworden is, maar ook de inrichting”, zegt Soetkin. Eén van de redenen waarom ze zo tevreden is van het eindresultaat en waarom ze het onmiddellijk opnieuw zou doen, is het out of the box denken van Bossuyt. “Doordat ze meer dan alleen apotheken inrichten, slaagden ze er perfect in om het huiselijke gevoel, dat al aanwezig was bij ons en het cliënteel, aan het gebouw toe te voegen”, besluit de eigenares van apotheek Op De Beéck.

Apotheek Op De Beéck
Apotheek Op De Beéck
Gelijkaardige realisaties
Apotheek Meerdaal

Oud-Heverlee



Bekijk dit project  
Apotheek Deraphar

Zelzate



Bekijk dit project  
Apotheek Lindephar

Ertvelde



Bekijk dit project  
Apotheek Coorevits

Jabbeke



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.