Au Flan Breton

Concept

Zoetekauwen kennen een flan als een eenvoudig dessert, alomtegenwoordig in de koelafdeling van de supermarkt, maar versbereid des te lekkerder. Wie in Leuven op zoek gaat naar deze lekkernij, zal versteld staan van Au Flan Breton. In hun nieuwe vestiging in de Tiensestraat kan je ze proeven in een modern decor dat uitkijkt op het atelier. “Onze nieuwe winkel moest er bovenuit steken en dus zochten we een betrouwbare partner om ons plan te realiseren. Met Bossuyt haalden we de juiste expertise in huis om het verschil te maken”, vertelt eigenaar Frederik Delrue.

Au Flan Breton is een begrip in Leuven en bestaat meer dan 100 jaar. 14 jaar geleden kregen Frederik en zijn vrouw de bakkerij in handen. Al bij de overname hadden ze ambitieuze plannen. Na 3 jaar volgde een eerste uitbreiding, maar daar bleef het niet bij. Vandaag telt Au Flan Breton 5 vestigingen en heeft het ook een eigen brasserie. De bakkerij produceert voor kleinere winkels uit de streek maar ook voor de Bistrot Bakery op de luchthaven van Zaventem.

Au Flan Breton
Au Flan Breton
Au Flan Breton
"Deze bakkerij wordt ons paradepaardje."
Au Flan Breton
Au Flan Breton
Au Flan Breton

Design

In de Tiensestraat in Leuven zijn er twee vestigingen. De eerste was meteen een schot in de roos en werd zo snel succesvol dat een uitbreiding noodzakelijk was. Even verderop in de straat vond Frederik een prestigieus pand met een statige, geklasseerde gevel en 340m² aan vrije ruimte. De bakkersstiel kent weinig geheimen voor hem: “Ambachtelijke bakkerijen zullen het in de toekomst nog moeilijk krijgen. Een bakkerijbezoek moet een belevenis zijn, met non-stop shopping 7 dagen op 7, 365 dagen lang. Dat vraagt om een aangepast concept.”

Hij zocht dus een partner die begreep waar hij naar toe wilde en klopte aan bij Bossuyt. “Ik ben zelf iemand die vrij direct communiceert en ik sta op afspraken. Ik had een goed idee over wat het moest worden, maar ook hoge verwachtingen over de uitvoering van het project. Op beide vlakken had ik duidelijk de juiste partner. Bossuyt is familiaal in omgang, maar maakt de onderlinge afspraken ook waar.”

Au Flan Breton
Au Flan Breton
Au Flan Breton

Creation

Leuven is een stad met een levendige dynamiek tussen inwoners en studenten. Au Flan Breton wil zowel jongeren als inwoners aanspreken en koos daarom voor een warm interieur met een moderne twist. “Het ontwerp werd uitgetekend door Geert Merckx. Daarbij hield hij rekening met de indeling van het pand, maar hij verloor ook het financiële plaatje niet uit oog. Zo hebben de werkbladen op onze toonbanken een marmeren uitstraling, maar zijn ze uit laminaat vervaardigd. En je merkt het verschil echt niet. Bossuyt slaagde erin om onze zaak binnen het vooropgestelde budget een chique look te geven.”

Ook het technische aspect van het project was een uitdaging. “De plaatsing van de koelinstallaties in een historisch pand met luxeappartementen vraagt de juiste afstemming en expertise. Gelukkig werkt Bossuyt met vakmensen die op de hoogte zijn van de nieuwste trends. Ze zijn bovendien goed georganiseerd, waardoor de werken een week vroeger dan gepland klaar waren. Op zo’n korte termijn een ruimte van meer dan 300m² verbouwen, ik zie het geen andere firma doen”, klinkt Frederik overtuigd.

Ruimte om te groeien

De bakkerij is intussen enkele weken open. De eerste reacties van de klanten zijn erg positief, en Frederik ziet nog veel groeimogelijkheden. “We rekenen vooral op mond-tot-mondreclame. We zijn dan wel een industriële bakker, toch sluiten we geen compromissen als het op versheid en kwaliteit aankomt. De bereiding van onze specialiteit lijkt dan wel eenvoudig, onze flan smaakt echt uitzonderlijk en verrast keer op keer, net als onze nieuwe winkel.”

Au Flan Breton
Au Flan Breton
Au Flan Breton
Gelijkaardige realisaties
Delicatessen Chris

Lier



Bekijk dit project  
Beenhouwer Decupere

Zonnebeke



Bekijk dit project  
Bakkerij Frank

Heist-op-den-Berg



Bekijk dit project  
Slagerij Cortoos

Jette



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.

 
Deze website gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies