Bakkerij Cupers

Concept

Christophe en Jimmy Cupers namen in 2014 de bakkerij van hun ouders over. Recent werd de familiale bakkerij helemaal vernieuwd door Bossuyt Shop Interiors. “Bossuyt luisterde naar ons, maakte een ontwerp dat meteen aan onze wensen voldeed en leverde een moderne en tot in de puntjes afgewerkte winkel op. Een topervaring”, getuigt Christophe Cupers.

Al sinds 1976 is de Hasseltse bakkerij dé plek voor ovenvers brood en allerhande zoetigheid. Mama en papa Cupers zijn al een poos op pensioen, maar het helemaal loslaten kunnen ze niet. Christophe Cupers: “Ze kijken nog dagelijks mee over onze schouders naar de lekkernijen die we op onze toonbank toveren. Ons assortiment is de voorbije jaren verder uitgebreid, maar de specialiteit van het huis, onze speculaas, is gebleven.”

De laatste vernieuwing van het pand dateert van 1994. De bakkerij begon klein, maar groeide de voorbije jaren onder impuls van de twee broers verder uit. “We hebben een vrij ruim aanbod. Vroeger stapelden we alles een beetje ongeordend op onze toonbank, zonder er veel bij na te denken. Om onze producten beter in de verf te zetten, hadden we professionele hulp nodig.”

Bakkerij Cupers
Bakkerij Cupers
"We kregen een nieuwe, tot in de puntjes afgewerkte winkel"
Bakkerij Cupers
Bakkerij Cupers
Bakkerij Cupers

Design

De broers Cupers hoefden niet lang na te denken over de keuze van hun partner voor de herinrichting: “Bossuyt heeft een uitstekende reputatie. Op beurzen in binnen- en buitenland wisten ze me met hun realisaties telkens te charmeren. Het viel me op dat ze hoogwaardige materialen gebruiken en alles op maat, naar de wensen van de klant, opleveren.”

Christophe wist zelf welke richting hij met zijn winkel uit wou. “Ik surfte wat rond en maakte op Pinterest een collage van losstaande foto’s en ideeën die ik wou aftoetsen bij een expert. Ik nam contact op met Bossuyt. Zij gingen meteen aan de slag met mijn moodboard en - tot onze verbazing - zat het voorontwerp er knal op. Het was écht wat we in gedachten hadden”

De broers werden daarop bij Bossuyt Shop Interiors uitgenodigd om de plannen voor de nieuwe bakkerij grondig te bekijken. “De zwart-witte tegelvloer maakte plaats voor een betonvloer, omdat een industriële look beter in ons concept paste. Om onze producten te ordenen, wilden we een toonbank met gescheiden vakken. De meeste bakkerijen werken nog steeds met een vlakke toog. Ook de kleine koeltoog werd vervangen door een grotere wandkast met koeling.”

Bakkerij Cupers
Bakkerij Cupers
Bakkerij Cupers

Creation

“Bossuyt luisterde naar ons verhaal. Niet alleen bij het tekenen van de plannen”, vertelt Christophe. “Ook tijdens de werken konden we het project steeds bijsturen. De combinatie van onze ideeën en hun expertise heeft de winkel voor de klanten veel overzichtelijker gemaakt. Ze vinden nu sneller dan ooit hun keuze en worden vlotter bediend.”

Tijdens de werkzaamheden sloot de bakkerij voor 5 weken de deuren. “De mensen van Bossuyt hadden voorgesteld om een tijdelijke unit te plaatsen zodat we open konden blijven. Maar dit was voor ons de uitgelezen kans om er even op uit te trekken. Na de eerste afbraakwerken reisden we - met de nieuwe winkel in gedachten - naar Australië. Toen we terugkeerden in België stonden we versteld. Bossuyt had in vijf weken tijd onze winkel omgebouwd en alles tot in de puntjes afgewerkt.”

De dynamiek en de nieuwe aanpak tonen hoe sterk Bakkerij Cupers gelooft in de toekomst van een kleinere familiale bakkerij. “Onze winkel oogt verzorgd en modern, met een industriële look die warmte uitstraalt. Bossuyt was van onschatbare waarde voor dit plan en staat tegelijk voor stiptheid en kwaliteit in de uitvoering. Dat heeft een prijskaartje, maar het resultaat mag er zijn. Ook de klanten zijn trouwens enorm tevreden. Dat merken we aan hun reacties en aan onze verkoopcijfers.”

Bakkerij Cupers
Bakkerij Cupers
Gelijkaardige realisaties
Beenhouwer Decupere

Zonnebeke



Bekijk dit project  
Bakkerij Frank

Heist-op-den-Berg



Bekijk dit project  
Slagerij Cortoos

Jette



Bekijk dit project  
Slagerij Frederik & Inge Cannaert

Heule



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.

 
Deze website gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies