Delicatessen Chris

Concept

Wanneer het zomerse groen plaatsmaakt voor warme herfstkleuren, wordt ook het startschot van het jacht- en wildseizoen gegeven. Wie in de provincie Antwerpen de lekkerste wildbereidingen wil proeven, moet beslist even halt houden bij Delicatessen Chris. Niet alleen de gerechten, ook het nieuwe interieur doet de klanten watertanden. “Ze voelen zich meteen welkom, waardoor ze sneller tot een aankoop overgaan”, zegt zaakvoerder Kris Moons.

Delicatessen Chris uit Lier bestaat al zo’n 30 jaar. Vroeger huisvestte het pand een kleine kaaswinkel, ‘Chris’ genaamd. Toen Kris en zijn echtgenote de winkel overnamen, erfden ze ook alle inpakpapier en besloten ze om de naam te behouden, met ‘ch’ dus. Al zijn hele carrière laat Kris zich bijstaan door Suzanne, die diëtiste is van opleiding. “Mijn vrouw en ik vormen een perfecte match. Zeker vandaag, nu we veel alerter moeten zijn voor allergenen en dan komt de kennis van mijn vrouw echt van pas.”

Ondertussen werken er 11 mensen in zijn zaak, maar Kris is nog altijd de chef in de keuken. In 2018 versterkte ook zijn zoon het team. De passie voor lekker eten van topkwaliteit deelt Kris dagelijks met zijn collega’s. “We vinden het enorm belangrijk dat onze producten een zo kort mogelijke weg afleggen van bij de landbouwer tot op het bord van de klant. Zo werken we enkel met Belgische witblauwrunderen uit de streek. Maar ook onze andere producten, zoals onze groenten en vis, komen rechtstreeks van de veiling naar hier. Verser kan bijna niet.”

Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Delicatessen Chris

Design

Delicatessen Chris geniet een goede reputatie. Om de toenemende vraag de baas te kunnen, was uitbreiding noodzakelijk. Met wat geluk konden Kris en Suzanne het pand naast hun zaak kopen. Ook voor deze derde verbouwing besloten ze om op de markt naar een geschikte partner te speuren. “We kozen voor Bossuyt omdat zij de beste referenties konden voorleggen. Dat hebben we ons absoluut niet beklaagd, want we zaten meteen op dezelfde golflengte en hebben van bij de start veel ideeën uitgewisseld.”

Kris en Suzanne kozen voor een zwart-witte vloer en op de muren werden warme accenten aangebracht, zodat klanten zich meteen thuis voelen. Niet alleen het esthetische aspect, maar ook de klantenflow werd grondig onder de loep genomen. “Bossuyt plaatst zich perfect in de schoenen van onze klanten. Dankzij hun ingrepen springen onze bereidingen nu veel beter in het oog en worden ook aankopen gestimuleerd.”

Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Delicatessen Chris

Creation

De transformatie gebeurde niet van de ene op de andere dag. Tijdens de beginfase kon Delicatessen Chris open blijven, maar de winkel sloot vervolgens zeven weken de deuren. “Dat was nodig om de beenhouwerij uit te breiden. Ze werd open getrokken naar de winkel. Onze koelkamer is nu zichtbaar en op die manier gunnen we onze klanten ook een blik achter de schermen.”

Tijdens de verbouwingen was er steeds een verantwoordelijke van Bossuyt aanwezig die de werken coördineerde en ook steeds aanspreekbaar was. “We zijn echt onder de indruk van hun aanpak. Bossuyt werkt met vakmensen en de zaakvoerders hebben een duidelijke visie. Ze weten hoe ze hun bedrijf moeten runnen. Heel wat andere firma’s kunnen er iets van opsteken”, stelt Kris duidelijk.

Positieve feedback en rendement

De investeringen blijken nu al de moeite waard. Zowel het cliënteel als het personeel reageert enthousiast. “Op onze Facebook-pagina is de respons enorm. Ook onze medewerkers zijn tevreden en gaan elke dag met een glimlach aan de slag. Dat vertaalt zich trouwens naar onze cijfers. Onze omzet is de eerste weken sterk gestegen, zelfs boven onze verwachtingen”, besluit Kris Moons.

Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Delicatessen Chris
Gelijkaardige realisaties
Au Flan Breton

Leuven



Bekijk dit project  
Beenhouwer Decupere

Zonnebeke



Bekijk dit project  
Bakkerij Frank

Heist-op-den-Berg



Bekijk dit project  
Slagerij Cortoos

Jette



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.

 
Deze website gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies