Contact

Traiteur Léon

Zowel tijdens de eerste als tweede lockdown moesten heel wat restaurants noodgedwongen overschakelen op afhaalgerechten. Ook Léon Alen, zaakvoerder van Restaurant Léon in Wetteren, zette in op take-away. Door het succes van zijn meeneemgerechten, besliste hij om samen met Bossuyt Shop Interiors het gelijkvloers van zijn restaurant om te bouwen tot een traiteurwinkel. “Dit momentum moesten we grijpen. En dankzij Bossuyt hebben we nu een prachtige delicatessenzaak die alle verwachtingen overstijgt”, stelt Léon Alen, zaakvoerder van Traiteur Léon.

Léon Alen begon 30 jaar geleden met zijn brasserie aan de Zeshoek in Wetteren. Hij verbond er zijn naam aan, maar in de volksmond was Restaurant Léon vooral gekend als ‘de Seatime’. 15 jaar later kon hij het pand kopen en sindsdien werd het meermaals verbouwd. Jarenlang presenteerde hij zijn gasten creatieve Frans-Belgische gerechten en seizoensgebonden, dagverse producten.

Die traditie werd abrupt onderbroken door de coronacrisis. Ze zette Léon Alen aan het denken: “Na 30 jaar had ik plots een lege agenda en meer tijd voor mijn gezin. Ik ben daardoor de zaken toch anders beginnen te bekijken. Ik besefte dat take-away gerechten aanbieden een goed alternatief was en kwam ook snel tot de conclusie dat er in Wetteren een markt was voor een traiteurzaak met gerechten van restaurantniveau.”

Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon

Goede naam waargemaakt

Om zijn plannen waar te maken, besloot Léon de hulp in te roepen van een professioneel interieurbedrijf. “Bossuyt is een begrip in de horecawereld. Ze zijn een derde generatie familiebedrijf en dat gaf me meteen vertrouwen. Bovendien bieden ze kwaliteit aan een eerlijke prijs. Na de eerste contacten schoten ze direct in actie. Ik wou immers geen tijd verliezen en als eerste een traiteurzaak in Wetteren openen.”

In drie weken tijd werd de volledige benedenverdieping van het restaurant gestript. “Het contact met het team van Bossuyt verliep erg vlot. Je ziet dat ze hun vak kennen”, weet Léon. “We zijn op 1 juli gestart en op 17 juli was alles klaar. In augustus kwamen ze nog eens langs voor de laatste afwerking, maar intussen waren we wel al volledig operationeel. We hadden ook het voordeel dat onze keuken recent nog vernieuwd was. Die moesten ze dus niet meer onder handen nemen.”

Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon
Traiteur Léon

Warm interieur geeft goesting om te kopen

Vanuit zijn keuken heeft Léon een goed zicht op de winkel en de klanten. “Ik ben het gewoon om zo te werken. En een open keuken creëert een band met de klanten. Het team van Bossuyt luisterde naar mijn verwachtingen. We hebben er daarom ook voor gekozen om geen zelfbedieningstoog te plaatsen.”

Voor de nieuwe inrichting stelde de ontwerper een hedendaags concept voor dat verscheidene elementen verzoent tot een sfeervol geheel. “Elke ruimte wordt optimaal benut en door hout te combineren met zwarte, gietijzeren elementen kreeg de winkel een industriële look, die tegelijk huiselijk aanvoelt. De twee krijtborden, waar we onze suggesties noteren, vallen op en passen mooi in het geheel. De winkel geeft echt goesting om eten te kopen.”

Sinds de opening draait de traiteurzaak dan ook op volle toeren. Léon gelooft in het project en is overtuigd dat de investering de moeite waard was. “Kwaliteit heeft natuurlijk een prijs. Maar ik ben sterk onder de indruk van hoe snel Bossuyt tot dit hoogstaand resultaat gekomen is. Van het ontwerp tot de oplevering hebben ze ons bovendien volledig ontzorgd. Ook onze klanten zijn heel enthousiast en blijven terugkomen. En dat doet deugd!”

Traiteur Léon
Traiteur Léon
Gelijkaardige realisaties
Viswinkel Beaufort

Nieuwpoort



Bekijk dit project  
Slagerij B&L

Ooigem



Bekijk dit project  
Slagerij Claeys - Eggermont

Aalter



Bekijk dit project  
Slagerij Herssens

Wetteren



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.