Contact

The Corner

Of het nu voor het uitgaan is of tijdens de blok, een studentenmaag moet gevuld worden. Voortaan kunnen hongerige Gentse studenten terecht in het trendy ‘The Corner’ op het Kramersplein, vlakbij de Overpoort. Geen klassieke broodjeszaak, maar een moderne apero- en foodbar. “In een mum van tijd hebben we samen met Bossuyt onze zaak getransformeerd naar een gezellige lunchplek waar we onze klanten nog sneller en beter kunnen bedienen”, vertelt zaakvoerder Rudi de Smet.

Het verhaal van Rudi en zijn vrouw Veronique begon in de slagerij De Milliano in Zeeuws-Vlaanderen. Ze werkten er zij aan zij, werden verliefd en deelden de passie voor lekker eten. Maar al snel kriebelde het om een eigen zaak uit de grond stampen en besloten ze om de grens over de steken. Hun oog viel op de Gentse slagerij ‘Willy’, die een overnemer zocht. Zeven jaar later besloten ze om het over een andere boeg te gooien en zich volledig op snacks en broodjes te concentreren.

Door de groei van Gent als studentenstad, steeg ook het succes van ‘The Corner’. Zonen Kevin en Michael zorgden voor een nieuwe dynamiek en met de aanbouw van het terras steeg de capaciteit. “We dreigden slachtoffer te worden van ons eigen succes. We konden niet meer efficiënt werken, want elke middag stropte het aan de inkom: studenten stonden aan te schuiven en wij moesten ons door de deuropening murwen om het volk op het terras te bedienen.”

Doordacht vernieuwen

Voor de inrichting van de zaak werd aangepakt, vernieuwden Rudi en zijn vrouw eerst de bovenliggende appartementen en het penthouse. Ze hadden allebei een duidelijk beeld van wat er diende te gebeuren. “Ons terras moest de trekpleister blijven en aan de opstelling wilden we weinig veranderen, omdat we dan opnieuw een vergunning zouden moeten aanvragen. We wilden vernieuwen, zonder dat het een procedureslag ging worden.”

Met hun ideeën trokken ze naar Bossuyt Shop Interiors. Een belangrijke voorwaarde in hun zoektocht naar een geschikte bouwpartner was de periode waarin er kon verbouwd worden. Rudi de Smet: “Juli en augustus zijn kalme maanden. Bossuyt bleek de enige partij die op dat moment kon doorwerken en garandeerde dat we nog voor de start van het academiejaar weer konden openen.”

Op basis van het intakegesprek maakte de interieurarchitect bij Bossuyt, een 3D-ontwerp. “In hun eerste voorstel werkte het ontwerpteam met modieuze kleuren, maar wij wilden een eerder tijdloos ontwerp. We kwamen snel tot een compromis dat volledig aan onze verwachtingen voldeed, met ook een facelift van de gevel en upgrade van het terras.”

De opdracht was nochtans een uitdaging: door de jaren heen was er in de zaak her en der wat aangepast, maar nooit ten gronde. Er was ook geen professionele keuken of afwas voorhanden. “Bossuyt heeft aan alles gedacht. Ze kwamen ook met enkele voorstellen om onze praktische problemen te verhelpen. Zo werd er aan de kant van het terras een doorgeefluik geplaatst om de ingang vrij te houden. En dankzij een ingenieus beamersysteem hoeven klanten niet meer aan de toonbank te wachten tot hun bestelling klaar is.”

The Corner
The Corner
The Corner
"Met Bossuyt een partner aan je zij die voor meerwaarde zorgt"
The Corner
The Corner
The Corner

Oog voor esthetiek en detail

Vandaag is de drukte beheersbaar en er is zelfs plaats is om aangenaam te tafelen. Vooral de wandbekleding, gezellige verlichting en comfortabele meubels vallen op. “Over elk detail dacht Bossuyt na. Zo zitten onder de lange zitbank strategisch geplaatste stopcontacten om een laptop of gsm op te laden, die mooi in het geheel werden verwerkt. Op esthetisch vlak zijn ze echt een krak in hun vak”, aldus Rudi.

The Corner
The Corner
The Corner

Enthousiaste reacties

Ook over de samenwerking tijdens de werken, niets dan lof bij de opdrachtgevers: “Alles verliep volgens de afspraken en met het team van Bossuyt hadden we een goed contact. Ze hebben keihard doorgewerkt om hun deadline te halen en op te leveren voor het einde van de vakantie. Intussen  draaien we weer op volle toeren en voelen we ons hier echt thuis. De reacties van de studenten zijn lovend en dat vertaalt zich naar een omzetstijging. We trekken nu ook een ander publiek aan. We zijn Bossuyt ontzettend dankbaar voor het resultaat dat ze in zo’n korte tijd hebben neergezet.”

The Corner
The Corner
The Corner
Gelijkaardige realisaties
Mood

Sint-Martens-Latem



Bekijk dit project  
Moeder Babelutte

Knokke-Heist



Bekijk dit project  
Blijf op de hoogte van de laatste trends

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks een update van onze nieuwste projecten en de laatste trends.

 
Deze website gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies. Sommige cookies zijn noodzakelijk om de website goed te doen functioneren en kan je niet weigeren als je deze site wil bezoeken. Andere cookies gebruiken we voor analysedoeleinden. Deze kan je weigeren indien je dit wenst.

Meer informatie over cookies